Implant Dentar

Implant Dentar

Implant Dentar Iasi

Implant dentar Iasi. Servicii stomatologice de cea mai inalta calitate.

Implantul dentar reprezinta radacina unui dinte artificial ce urmeaza a inlocui dintele lipsa de pe arcada. Materialul din care este realizat este titanul, material 100% biocompatibil.Implantul dentar este de fapt un surub de titan care este plasat prin tehnici speciale la nivelul osului maxilar/mandibular pentru a inlocui dintele/dintii lipsa de pe arcada. Terapia pe implante dentare de obicei necesita cateva etape impartite pe o durata mai lunga de timp,in jur de 3-9 luni.

Dupa aceasta perioada implantul dentar este acoperit cu un bont de vindecare si o coroana provizorie care are rolul de a conforma gingia si a favoriza protezarea definitiva ulterioara. Exista si posibiltatea plasarii unui implant imediat dupa extractia dintelui bolnav, tehnica folosita pentru a reduce timpul de tratament si a conserva osul care va primi implantul; in aceeasi sedinta pacientul poate primi si coroana provizorie-protezare imediata. Acestea sunt ultimele tehnici din implantologie,folosite cu succes in toata lumea.

Exista pacienti care au suferit extractii dentare in urma cu mult timp unde cantitatea si calitatea osului este scazuta. Pana de curand in aceste cazuri implantele dentare erau contraindicate. Tehnicile moderne permit inserarea de implante chiar si in aceste cazuri,pacientul fiind supus in prealabil unei interventii chirurgicale de aditionare osoasa-bone grafting, sinus lift.

Clinica noastra de implant dentar Iasi  foloseste in operatiile de implantologie un aparat de ultima generatie PIEZOSURGERY, care creste siguranta actului operator atat pentru medic cat si pentru pacient, este minim traumatizant, ofera un confort sporit postchirurgical fata de tehnicile clasice folosite in implantologie. Piezosurgery are indicatii in operatiile de elevare a sinusului maxilar fara lezarea membranei sinuzale, operatii de inserare a implantelor in oasele maxilare inguste (splitting), augumentari osoase, extractii dentare atraumatice.