Stomatologie Copii

Stomatologie Copii

Cabinet Stomatologie Copii Iasi

Ca parinte nimic nu iti aduce mai multa satisfactie si implinire decat sa-ti vezi copilul zambind. Cabinet stomatologie copii Iasi trebuie sa corespunda nevoilor dumneavoastra ! Vizita la stomatolog trebuie să fie o experienţă plăcută , pozitivă , chiar şi atunci când sunt necesare proceduri complicate încă de la primul control. Cei mai mulţi copii sunt speriaţi de vizita la stomatolog, refuzând deseori să revină la cabinet, dar stomatologia modernă oferă în prezent tratamente confortabile pentru pacienţii temători. Unul dintre acestea este sedarea conştientă , cunoscuta si sub numele de inhalosedare .

Inhalosedarea – cea mai sigură metodă de relaxare pentru copii la stomatolog ! Pentru a te bucura pe deplin si pentru a proteja zambetul frumos si sanatos al copilului tau trebuie sa faci tot ce este necesar. Incepand cu aparitia primilor dintisori, doar tu poti acorda o atentie sporita igienei dentare astfel ca micutul tau sa-si mentina gingiile sanatoase.

Stomatologia pediatrica este o ramura a stomatologiei care se ocupa de tratamentul afectiunilor dentare la copii. In timpul etapei de crestere a copilului sunt necesare ingrijiri speciale care sa permita o dezvoltare normala a dentitiei si sa evite aparitia unor potentiale afectiuni ale dentitiei definitive.

In general parintii se intreaba: „de ce sa cheltuim cu dintii de lapte daca oricum acestia urmeaza sa fie inlocuiti de dintii definitivi?”
Dintii de lapte (deciduali sau temporari) sunt la fel de importanti ca si cei definitivi deoarece:

Copilul are nevoie de acesti dinti ca sa poata musca si mesteca. Fara ei pot apare probleme de nutritie.
Dintii de lapte mentin un spatiu adecvat pentru aparitia dintilor permanenti. Carierea, sau pierderea acestor dinti pot duce la pierderea acestui spatiu, si mai tarziu la probleme ortodontice pentru copil.
Dintii de lapte sanatosi ajuta la vorbirea clara si corecta a copilului.
Dinti frumosi inseamna incredere pentru copil. Un dinte lipsa, dinti cariati sau respiratie urat mirositoare pot duce la glume “proaste” din partea celorlalti copii.